Populære Indlæg

Redaktørens Valg - 2019

6 fødevarer, der kan få dig til at føle sig lykkeligere

Hvad hvis vi fortalte dig, at du kunne øge dit humør bare ved at spise bestemte fødevarer? Nå, det er sandt. Vi gik sammen med kendte nutritionist Paula Simpson for at finde ud af, hvilke fødevarer videnskabeligt bevist at arbejde for at få dig til at føle sig lykkeligere.

Magnesium-rige fødevarer
"Magnesium er et mineral, der kan øge dit humør ved at øge energiproduktionen og også stimulere produktionen af ​​serotonin, en af ​​hjernens følsomme kemikalier," forklarer Simpson. Mens hun siger, at græskarfrø tilbyder den rigeste kilde til magnesium, kan andre gode humørsøgningsmuligheder omfatte mandler, solsikkefrø, brasiløtter, cashewnødder, pinjekerner, hørfrø og pekannødder.

Du kan også lide: 8 fødevarer til en bedre nats søvn

Omega-3 fedtsyrer
"Essentielle fedtsyrer - herunder omega-3 fedtsyrer - spiller mange roller i kroppen, herunder ordentlig nerve og hjernefunktion," siger Simpson. Hun forklarer, at der har været flere undersøgelser om brugen af ​​pmega-3 fedtsyrer ved behandling af depression, og at de bedste kilder omfatter fedtfattig koldtvandsfisk. Ikke en fisketræer? Simpson siger, at du også kan få det rette forhold mellem disse syrer i plantebaserede fødevarer som hørfrø, chia eller hampfrø.

Folat
"Folat hjælper kroppen med at skabe nye celler og understøtter serotonin regulering," siger Simpson. "Serotonin sender meddelelser mellem nerveceller og hjælper hjernen med at styre en række funktioner fra at bestemme stemningen til at regulere den sociale adfærd." Fremragende kilder til folat omfatter spinat, persille, rødbeter, asparges, romaine salat og linser. Endnu bedre, siger Simpson at spinat også er naturligt rig på magnesium for at berolige dit humør og reducere stress.

Vitamin B6 (Pyridoxin)
"Nogle undersøgelser tyder på, at pyridoxintilskud alene eller i kombination med høje doser af andre B-vitaminer kan hjælpe med depression," siger Simpson. "Pyridoxin hjælper med at øge de" beroligende "neurokemiske, serotonin- og gamma-aminobutyrsyre (GABA) niveauer i blodet. Vitamin B6 er et af flere B-vitaminer, der er nødvendige for korrekt produktion af messagingmolekyler i vores nervesystem og hjerne, kaldet neurotransmittere, og de tre nøgle neurotransmittere - nemlig GABA, dopamin og serotonin - alle kræver vitamin B6 til syntese. Fremragende kilder til B6 omfatter paprika, rodfrugter og spinat. "

Chrom
"Chrom spiller en vigtig rolle for at øge hjernens niveau af serotonin, norepinephrin og melatonin, som hjælper hjernen med at regulere følelser og humør," forklarer Simpson. "Fordi chrom fungerer direkte med hjernens stemningsregulatorer, har det vist sig at være en effektiv behandling af depression." For de bedste kromkilder foreslår Simpson broccoli, druesaft, kartofler og kalkunbryst.