Populære Indlæg

Redaktørens Valg - 2019

Maca: The Next Big Superfood

Langt æret som en helbredende urt, viser forskning, at denne ydmyge rod hjælper med at reducere stressens virkninger og øge mental klarhed - og det er bare begyndelsen. Nye undersøgelser kan vise, at ingredienserne kan bruges til at fremme hårvækst og forhindre udtynding af hår og hårtab. Så er det hele hype eller kan det virkelig hjælpe?

Den traditionelle tage

Maca er dyrket i mere end 2.000 år, og er en rodafgrøde, der falder ind i samme plantefamilie som broccoli, vandkryds og radise. Det er hovedsageligt forbundet med Sydamerika (hvor det engang kun var begrænset til royalty), og i Peru er det en fødevarehæftning, der betragtes som superfood, da det er en god kilde til vitaminer, mineraler, aminosyrer og enzymer. "Traditionelt har maca også været brugt til at stimulere libido hos mænd," siger kendte nutritionist Paula Simpson. "Fødevarekvalitet, i modsætning til et tillægsformular, er mere almindeligt."

Worldwide Introduktion

Ifølge Natural Standard-monografi har nyere maca-produkter i nyere tid været populær i områder uden for Sydamerika som kosttilskud, med krav om at øge energi, forbedre frugtbarheden og balancere hormoner. Men deres holdning er fortsat, at bevis for at støtte disse påstande er svagt.

The Next Superfood?

I dag kan du finde jorden maca pulver på specialiserede sundhedsfødevarebutikker-det kan også findes i tillægsformularen - som noget du kan tilføje til smoothies, korn eller yoghurt. (Side notat: Det er også højt protein og lavt kalorieindhold.) Virksomhederne, der sælger disse produkter, har alle de samme tro: Maca tilføjer ikke kun vigtige næringsstoffer til din kost, men det har også evnen til faktisk at reducere stress og øge energi . Hvordan? Fordi maca har adaptogene egenskaber, antages det at hjælpe nervesystemet med stress. Lyd langt bragt? Virksomheder hævder, at det ikke er muligt at vokse i så hårde forhold som i Andes, hvis det ikke besidder disse ejendomme.

Et hår skal have

Først for nylig har maca været forbundet med at hjælpe med at stimulere hårvækst, samtidig med at man beskytter det mod miljømæssige faktorer og giver liv til manglende låsninger, når de anvendes topisk. Mens kliniske undersøgelser vedrørende dets evne til at vende det egentlige hårtab stadig er temmelig blandede, er der ingen afslag på, at maca indeholder en lang række hårsundhedsfytonæringsstoffer - virksomheder som Alterna har nu indarbejdet det i produkter og fremmer det som en naturlig ingrediens, der kan forbedre volumen .

Se videoen: Maca benefits - Hormone balancing - Amazing superfood (September 2019).