Populære Indlæg

Redaktørens Valg - 2019

Kemikalier i fødevareemballage og nonstick-pander forbundet med drastisk vægtforøgelse hos kvinder

Alle ved, at forbruge en diæt af brød, forarbejdede og hurtige fødevarer ikke gør dig nogen favoriserer i sundheds- og vægtstyringsafdelingen. En overraskende ny undersøgelse viser imidlertid, at det ikke kun er den mad, du spiser, der bidrager til vægtøgning, men at kemikalier, der findes i emballagen og tilberedningen af ​​disse fødevarer, også kan være syndere.

En undersøgelse udgivet af Harvard University i PLOS Medicin konkluderede, at kemikalier kaldet perfluoralkylstoffer (PFAS), som findes i non-stick køkkengrej, fastfoodemballager, mikrobølge popcornposer og mere undertrykt metabolisme hos undersøgelsesdeltagere, hvilket fører til hurtig og undertiden drastisk vægtforøgelse. Forskergruppen undersøgte 621 overvægtige personer, efter at de havde gennemført et seks måneders vægttabsprogram. 18 måneder senere havde halvdelen af ​​individerne fået mere end halvdelen af ​​den vægt, de havde tabt, og de, der havde de højeste niveauer af PFAS i deres kroppe, fik mest vægt. Undersøgelsen viste også, at højere niveauer af PFAS var korreleret med lavere hvilende metaboliske hastigheder, hvilket forhindrer kroppen i at forbrænde så mange kalorier under daglige aktiviteter. Linket blev imidlertid næsten udelukkende set hos kvinder.

Du kan også lide: De 5 grundlæggende mineraler, du har brug for i din kost

"Den kønsspecifikke forskel overraskede os lidt," siger undersøgelse leder Qi Sun, adjunkt i Department of Nutrition hos Harvard T.H. Chan School of Public Health sagde til Time. "Men vi ved også, at PFAS kan interferere med østrogen metabolisme og funktion, så det kan derfor være, vi ser denne observation hovedsagelig hos kvinder."

Tidligere undersøgelser har forbundet PFAS med højt kolesteroltal, forstyrrelser i immunsystemet og kræft, men kemikalierne forbliver ubiquitøse i forbrugerprodukter. Sun siger, at mens det er "stort set umuligt" for amerikanerne at undgå kemikalierne, kan de tage skridt til at reducere deres eksponering. PCAS bruges ofte til at afstøde olie og vand, så det er et brugbart tip at undgå at spise mad, der kommer i kontakt med disse typer emballage, poser eller køkkengrej.